tisdag 16 mars 2010

Nu är den här !


I dag kom min efterlängtade stickmaskin. Nu är jag så glad och lycklig.

20 kommentarer:

  1. Så roligt för dig att den äntligen är på plats:) Grattis!!!!!

    SvaraRadera
  2. Det var på tiden......Grattis!

    SvaraRadera
  3. Tack ska ni ha, här kommer första frågan.
    När jag ska sticka på full bredd kan jag inte få tillbaka släden om jag utnyttjar alla nålar på högra sidan det är något som stoppar släden när den ska tillbaka så jag kan bara sticka 60 nålar på höger sida men alla 75 på vänster sida. Finns det någon som vet vad jag ska göra?

    SvaraRadera
  4. Nu stickar jag på annat märke men....Funderade på om det varit min maskin så hade det kunna bero på att släden inte är riktigt rätt på. Dvs att den kommer lite ur banan om man stickar långt ut på nålbädden. Låter det logiskt?

    SvaraRadera
  5. Ja, det kan vara så. Nu är jag så trött så ögonen går i kors, men i morgon är det en ny dag.
    Jag tänkte om det var någon manic jag glömt trycka in.

    SvaraRadera
  6. Du har många nya dagar. Gå och vila dig.

    SvaraRadera
  7. Grattis! Hemskt glad för din skull. Och lite avis, wow, en helt ny maskin! Vilken lycka!

    SvaraRadera
  8. Det är klart att du ska kunna sticka längs hela bädden.
    Har du bytt tryckstång? Det behöver man vanligen göra. Har du provat att ta bort avstrykaren och se hur det går då. Försök att se om släden tar i någonstans. Hur ser maskgallret ut? Finns det någon pinne där som inte är i linje med de andra? Det har jag råkat ut för på en maskin jag köpte. Släden ska inte kunna hamna fel bara den står inställd på NL vid vanlig slätstickning. Då är den fel precis hela tiden. Står den på CR kan det bli fel. Då är släden inte låst utan går att lyfta av bädden.
    Nu har du lite uppslag att gå på. Du får gärna höra av dig direkt till mig om du vill.
    Hälsningar Nina
    (info snabela vikatextil.se)

    SvaraRadera
  9. Nu har jag ett svårt beslut att fatta. Maskinen jag väntat så länge på är skadad, jag kan inte sticka på alla nålar. Jag ska naturligtvis lämna tillbaka den, men sen...ska jag vänta på en ny likadan eller ska jag ta ett annat märke. Jag ville ju sticka bredda stycken...såg att Silver Reed har en maskin med 6,5 mellan nålarna som man kan förlänga.Med tanke på att mitt garn är melerat kanske jag inte kommer att sticka så mycket med mönster. Tankarna går fram o tillbaka...

    SvaraRadera
  10. oj din stackare, så som du väntat på maskinen.
    Ja då ska du tänka om igen, vilken maskin motsvarar dina behov. Jag har silver reed. 3 st. Den jag använder mest är grovstickaren men den tillgodoser inte alla mina behov (finns ingen ribber) så därför måste jag ha 280:n oxå. Annica har en maskin som jag tycker är super. Brother grovstickare med resårbädd. Jag tror att just vi 3 stickar på liknande sätt. Rätta mig om jag har fel :o)

    SvaraRadera
  11. Hej Sussie
    Du har väl en LK-150 som går att förlänga, vad tycker du om den? Jag förstår att 155:an är mer kvalite..stålbädd och hålkort men har inte bredden jag är ute efter. Ja, nog har vi samma smak.

    SvaraRadera
  12. Hej
    Ja jag har även lk-150 men, förlänga? njae man kan dra ut ytterkanten några cm för att underlätta vid stickning över alla maskorna. Inget att orda om egentligen. Skulle jag börja om med ny maskinpark så hade jag haft problem att välja maskin :o) Vill sticka grovt, med ribber plus hålkort (finns ingen sån maskin ) Jag vill ha en maskin som fortfarande tillverkas så att reservdelar finns i överflöd om det skulle behövas :o) Hobbymaskinen är just "hobby" Jag tycker du stickar mer än så. För att få riktigt stor bredd över arbetet så behövs ribbern..Oj så osammanhängande detta blev :o) Hänger du med?

    SvaraRadera
  13. Jag hänger med, det står på Olax sida att man kan förlänga med 50 eller 100 nålar på LK150:an varje 50 del kostar 2900kr tror jag det var. Ha ha om man förlänger med 100 nålar får man nog motion, när man ska springa fram o tillbaka. Kanske vore något?

    SvaraRadera
  14. Det där får jag kolla upp....Känner inte alls till.....återkommer.....:o)

    SvaraRadera
  15. Im back..... det där var något nytt......intressant.......Borde nästan köpa hem bara för att testa.... Men.....det är fortfarande en hobbymaskin i plast....hm?????

    SvaraRadera
  16. Ja prova du! Jag tror det är många som vill sticka på bredden och då krävs lååånga maskiner.
    Testa du och gör reklam sen.

    SvaraRadera
  17. Tål att tänkas på.....:o)
    Nu ilar jag vidare till butiken, klädd i ny kjol (stickad så klart) Ha en bra dag

    SvaraRadera
  18. Nu sitter jag och klurar... om man förlänger med 100 kan man sticka på varannan nål och ändå få en bra bredd. När man vill ha lager på lager är det bra om det är glest stickat...tänk om man hade maskinen här nu och kunde prova.När får vi se kjolen? Önskar en bra dag till dej med.

    SvaraRadera
  19. Vad trist att det strular med den nya maskinen. Hoppas att du får en "ny" snart.

    SvaraRadera
  20. Hei og Gratulerer med den nye maskinen!
    Er det en Brother KH836?
    Hvis ja, så har jeg det samme og ville være veldig glad til å se en andre med den også! :D

    SvaraRadera