torsdag 18 mars 2010

Ville bara berätta

Jag har lagat min maskin tra-la-la, hör ni att jag sjunger! När jag tappade en vävrulle på bädden sa det klick och allting föll på plats, så nu går släden över alla nålarna. Är inte livet underbart så sej. vilken lycka.
Så nu har jag stickat bakstycket på en tunika, vilken härlig känsla.
Nu blir det fisk i folie och potatismos, men sen slänger jag mej på maskinen igen.

9 kommentarer:

  1. Så bra då! Tänk att kunna tappa sådär kontrollerat så att maskinen blir lagad. :-) Då måste det varit något som inte låg riktigt rätt.

    SvaraRadera
  2. Ha ha ha.... Så är det att sticka på maskin! Djupaste dalar och de högsta berg......
    Vilken fantastisk tur, för jag kan fortfarande inte komma på varför vi ska förlänga LK-150:n Det kan du grunna vidare på anyway.....bara på skoj.

    SvaraRadera
  3. Så härligt för dig, det är som Nina säger: Något måste ha suttit lite på sniskan och sedan hoppat i rätt läge av smällen. Säg det problem som inte "lite våld" kan lösa ;)
    Jag är lite avis, min grovstickare har ju "bara" 114 nålar, har sneglat lite på den maskinen du köpte, men kan inte riktigt motivera det köpet för mig själv, då jag har en fullt fungerande maskin (även om antalet nålar känns lite begränsande ibland.
    Ett jättegrattis till dig och lycka till med din nya maskin.

    SvaraRadera
  4. Hallå där! Jag har bara 110 nålar! Stackars mig

    SvaraRadera
  5. Ja, stackars Sussie ;)
    Det är därför som delstickning på tvären är så bra!!!!!!!

    SvaraRadera
  6. Jag tror den fått en smäll under transporten( det är lång väg från japan). Men vilken maskin jag är alldeles förälskad. Det är skillnad mellan stål o plast, men min gamla plastmaskin har gett mej grundkunskaper. Jag ska mäta tunikan när den är färdig så får vi se hur mycket längre den blir. Tack för alla glada tillrop, jag svävar på moln nu.

    SvaraRadera
  7. Ja tack för delstickning så att man kan få ut längden litegrann. (hade behövt några nålar till ändock) Och visst e det skillnad på en riktig metallbädd mot plasten. Var nu inte alltför hurtigt glad över hur låååånga tunikor du kan göra för då gråter jag ;o/
    Kram på er båda (dig oxå Annica)

    SvaraRadera
  8. Ja, med lite våld löser sig mycket!
    Men vad är det för typ av maskin du köpt? Har jag missat att fråga...
    Och himla glad för din skull, maskinerna är en källa till nästan ständig glädje!

    SvaraRadera
  9. Det är en kopia av Brother 260/150 den har 9mm mellan nålarna och hålkort.Jag har köpt den hos Brother butiken i Göteborg. Det är svårt att hitta en grovstickare med så många nålar.

    SvaraRadera