torsdag 22 april 2010

Tunika med krage


Nu har jag gjort en med krage,tycker den blev ganska bra.
Det var lite häftigt för mej att slänga in den i tvättmaskin för den innehåller ingen ull. Annars brukar jag tvätta plaggen i shampo
med balsam. Jag tvättar i handfat om det är ett plagg eller i badkaret om det är flera eller stora saker. I dag har jag spunnit garn i en neongrön färg, få se vad det kan bli.

4 kommentarer:

  1. Den är jättefin!! Praktiskt att kunna tvätta i maskin. Det är ju nackdelen med ull; att den inte går att tvätta i maskin om den inte är superwashbehandlad. Men sen har ju ullen många fördelar också!!

    SvaraRadera
  2. Jag vet inte hur det fungerar med superwash när man vill färga ullen. Kanske tar man bort superwash effekten när man värmer ullen till 90 grader...får försöka forska lite i det. Jag älskar ullen, när jag fyllde 40 skrev vännerna en sång som gick ut på att jag använde ullen till allt utom att äta den, men det vet i sjutton jag tycker nog att ullen är i både näsan och munnen när jag spinner.

    SvaraRadera
  3. Hej, vad snyggt det blev!
    Jag har inte superwash ull men tvättar ändock i maskin utan problem. Tänk vad trist livet vore utan ullen, jag stickar i annat material oxå men föredrar absolut ull (surprised?)

    SvaraRadera
  4. Snyggt och rolig modell. Ja ni är ju proffs allihop, men även en glad amatör som jag måste hålla med om att man blir lätt beroende av ullen. Jag gillar alpackan också. Ja, flera material iofs, men när man måste sticka nåt i syntet så gnistrar det liksom och jag bli alldeles elektrisk...

    SvaraRadera