söndag 3 januari 2010

maskinstickning

Såhär ser min trasiga stickmaskin ut ifrån 80-talet. Väntar på en ny 260/150














9 kommentarer:

  1. Denna är jättesnygg, jag gillar färgerna på sidan. Vilket fabrikat är den nya maskinen?
    Hälsningar Sussie

    SvaraRadera
  2. Den heter Novaknit/Brother och har lite fler nålar än 155:an. Hur brett kan du sticka eller långt om du stickar på tvären?

    SvaraRadera
  3. Menar du hur många nålar?
    På grovstickaren är där 110 nålar, kunde vara lite fler.
    På lk-150 (mellanstickare) är där 150 nålar. Så den är bättre på det viset men det är lättare att sticka på 155:an eftersom den är stabilare (stålbädd)
    Sen har 280:n 200 nålar(standard)Fast det kvittar vilken maskin jag stickar på så tycker jag aldrig att bredden räcker til. Mycket vill ha mer. Eller hur? Hur mycket fick du ge för din nya maskin? begagnad eller ny?

    SvaraRadera
  4. Den är nästan gratis 17200kr, och alldeles ny, men den ska hålla länge. Jag undrade hur stort i cm det blir på 110 nålar.Jag tror det är en fördel med många nålar, läste att en kvinna gjorde trasmator på en sån maskin, kul va?

    SvaraRadera
  5. Wow...Ja det kostar att ha en hobby ;o)
    Men jag brukar rättfärdiga mina inköp med att jag har kul och jag drar in pengar på det. Och ja man sliter inte ut dom precis. Hur brett i cm har jag inte riktigt mätt men om jag gör en kofta i sidled på 110 nålar så blir den ganska lång (typ trasmattebred)80 cm ;o) Det var en bra ide` undrar vilken typ av garn som lämpar sig bäst till det? Jag har en stickad dörrmatta.;o/ Handstickad av trasmatte-remsor i ett grått elastiskt tyg. Lite lagom charmigt småful. Bella älskar den dvs hon ska kissa ner den var natt ungefär. Knäppa hund.

    SvaraRadera
  6. Ja,det var festligt för jag har också en hund som heter Bella som är stor som en kalv och är svart o vit. Här kommer adressen till trasmattan. www.bivens.ca/liz.htm om jag fattar rätt klipper hon gamla tröjor i remsor och kör ett vävmönster. Har du provat sticka vävmönster, hur blir det på 155.an?

    SvaraRadera
  7. Min Bella e oxå stooor, ja stor för att vara cocker men ack så underbar.(Det är den chokladbruna) Hon är en hund som man skulle vilja klona och ha för evigt (bortsätt hennes eviga kissande på dörrmattan)
    Nä jag har faktiskt aldrig gjort vävmönster pga mitt dåliga tålamod. Det känns så trist att byta sida med "vävgarnet" för varje varv. Men jag tror att tyget måste klippas i väldigt tunna remsor om det ska kunna användas i maskinen även om man har en grovis. Jag hade det som målsättning med min matta med det lät sig inte göras därför fick det bli handstickning, fast det var så kul att sticka med det materialet så det gjorde inget.

    SvaraRadera
  8. Vad roligt med en ny blogg som har med maskinstickning att göra. Om man har en resårbädd till stickmaskinen så kan man genom U-stickning få ut dubbla bredden, men det går ju inte att köra hålkortsmönster på den delen av stickningen som sitter på resårbädden. Så det blir ju en begränsning, men har man så vackra garne som du har så behövs ju inte annat mönster.

    SvaraRadera
  9. Å jag min tok som trodde det bara blev runt o runt med en resårbädd.Men nu har jag bestält min maskin och är mycket förväntansfull på allt kul jag ska göra, under tiden kör jag med min trasiga plastmaskin. Tack för kommentaren om mitt garn.

    SvaraRadera