lördag 30 januari 2010

Dagens glädje

Nu har jag kardat färdigt ullen till nästa projekt, denna gång olika blå nyanser. Volang koftan ligger på handduken och torkar. Men en halvfärdig kofta ligger i papperskorgen, jag tappade maskor o stickade fel .... ja,ja det är bara o ge sej på nästa. Hur ska man lära sej om man inte får misslyckas. Ofta går tankarna om jag gör si eller så ... hur blir det då? Nu tar jag kväller o njuter av familjen.

7 kommentarer:

  1. Jag brukar också försöka trösta mig med att man lär av sina misstag, men blir ändå sur när det inte går som jag har tänkt mig.
    Ullen ser verkligen härlig ut. Färgar du själv också?

    SvaraRadera
  2. Ja, jag färgar själv. Nu längtar jag efter min "riktiga" maskin o under tiden vill jag lära mej så mycket som möjligt. Jag har aldrig sett en hålkortsmaskin så det kanske blir jätte svårt att klura ut den. Jag får väl ropa på hjälp om jag fastnar.

    SvaraRadera
  3. Jag har ett par får, så jag har funderat på det där med färgning av ull. De är nästan vita och det blir ju lite tråkigt i längden att bara använda vit ull.
    Det är inte så svårt att använda en hålkortsmaskin, det gäller bara att läsa manualen NOGA, så löser sig det mesta. Annars är det bara att skrika, alltid är det väl någon som svarar. :)

    SvaraRadera
  4. Ja så kul att du har får! Jag har haft får och angoragetter länge men förra sommaren sålde jag dom. Det blir billigare att köpa ullen o tiden räcker inte till allt man vill göra.Färga är både enkelt o roligt, jag lägger ullen i en 10 liters gryta sen duttar jag i färgen utan att rör omkring. Jag brukar använda 4-8 olika färger i varje färgbad.

    SvaraRadera
  5. Det låter väldigt enkelt. Ska ullen vara tvättad då? Var köper du färg någonstans?

    SvaraRadera
  6. Jag köper färgen från www.zenit-konst.se
    Nej, jag bara sköljer ullen ett par gånger lägger den sen i grytan med vatten o ättika värmer till 60grader o duddar på pulvret med en tesked sen ska det upp till 90 grader i en timme låter det svalna o sen ut på tidningar och/eller frottehanddukar. Jag förvarar ullen i trådbackar tills den ska användas.

    SvaraRadera
  7. Tack för att du delar med dig!!

    SvaraRadera